FollowRSSFacebook

Welke klachten kunnen verholpen worden met spoelen?


Veel klachten die te maken hebben van de automatische versnellingsbak kunnen verholpen worden met het spoelen/flushen van de ATF-olie.

Hieronder een opsomming van veel voorkomende klachten.
  • Schokken met doorschakelen
  • Niet goed kunnen kiezen en vasthouden van versnelling
  • Kick-down functioneert niet goed
  • Schommelde toerentallen
  • Slippen automaat
  • Verhoogt brandstofverbruik

Hieronder een korte uitleg over de mogelijke oorzaak van de genoemde klachten.

Schokken met doorschakelen


Door interne vervuiling en dikkere ATF-olie functioneren de schakelventielen in de automatische versnellingsbak niet snel genoeg. Hierdoor gaat het overschakelen vaak gepaard gaat met schokken/bonken. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en het reinigen van de ventielen zijn de meeste klachten van ruw overschakelen te verhelpen.

Niet goed kunnen kiezen en vasthouden van versnelling


Door dichtslippen van oliekanalen of vervuiling van de ATF-olie kan het zijn dat de ideale oliedruk in een circuit niet wordt gehaald. Hierdoor kan het voor komen dat een versnelling niet wordt ingeschakeld of dat de versnelling niet wordt vast gehouden. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en het reinigen van de oliekanalen kunnen veel klachten van een twijfelde versnellingsbak verholpen worden.

Kick-down functioneert niet goed


Door dichtslippen van oliekanalen of vervuiling van schakelventielen kan het zijn dat de kick-down functie van de versnellingsbak ruw (bonkend gevoel) of zelfs niet wordt aangesproken. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en het reinigen van de oliekanalen/schakelventielen kunnen veel klachten van een twijfelde versnellingsbak verholpen worden.

Schommelde toerentallen


Door een dikke ATF-olie kan de oliedruk in de versnellingsbak niet constant gehouden worden waardoor als gevolg een de het toerental kan gaan schommelen. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en reinigen kunnen veel klachten van een automatische versnellingsbak verholpen worden.

Slippen automaat


Overmatig slippen bij schakelen en/of slecht schakelen komt veelal door vervuiling van de ATF-olie. Door slijtage in combinatie met vervuiling raken de oliekanalen verstopt. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en het reinigen van de oliekanalen/schakelventielen kan in de meeste gevallen overmatig slippen van de automatische versnellingsbak verholpen worden.

Verhoogt brandstofverbruik


Overmatig slippen, slecht kunnen kiezen van de juiste versnelling enz. kunnen ertoe leiden dat de motor constant op een niet economisch toerental draait met als gevolg een extra en onnodig brandstofverbruik. Heeft u alles al geprobeerd om het overmatig brandstofverbruik terug te dringen? Laat dan eens uw automatische versnellingsbak Spoelen/flushen.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.