FollowRSSFacebook

Wat gebeurt er met spoelen/flushen van de automaat?


De auto wordt in de meeste gevallen eerst warm gereden zodat de olie op bedrijfstemparatuur is en de klacht wordt waargenomen voorafgaande aan het spoelen. Nadat de olie op temparatuur is zal de spoelautomaat op de versnellingsbak worden aangesloten. In de meeste gevallen zal dit tussen de versnellingsbak en de oliekoeler zijn.

De eeste stap is het toevoegen van een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel aan de oude ATF-olie. Deze toevoeging zorgt ervoor dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling wordt oplost of losweekt. Vervolgens wordt de olie gedurende 10 minuten door een 2tal grote filters gespoeld om alle vervuiling op te vangen.

De volgende stap is het verwijderden van de vervuilde olie en vullen met de nieuw ATF-olie. De spoelmachine doet dit zo, dat de oude olie aan de ene kant van de bak eruit wordt getrokken en aan de andere kant onder dezelfde druk en hoeveelheid weer hervuld wordt met de nieuwe ATF-olie.
Op deze manier wordt voorkomen dat tijdens het Spoelen/flushen de versnellingsbak met een afwijkend olieniveau draait of dat er lucht in het systeem komt wat schadelijk zou kunnen zijn.

De laatste stap is het toevoegen van een conditioner. Ook hierbij gebruiken wij een speciaal voor automaatbakken onwikkelde toevoeging. Deze toevoeging zorgt ervoor dat alle afdichtingen en keeringen soepel blijven en de kwaliteitsafname van de ATF-olie, door hitte, verminderd.

Tijdens het hele proces loopt de motor en worden alle, in te schakelen, versnellingen meerdere malen ingeschakeld. Hierdoor zal zoveel mogelijk van het verborgen vuil en oude ATF-olie verwijderd worden en vervangen door nieuwe ATF-olie. Dit zonder dat de versnellingsbak met een laag of hoog oliepeil draait.

Sommige automatische versnellingsbakken hebben een filter deze zal hierna worden vervangen door een nieuw filter.

Doordat wij, met een speciale reiniger de vervuiling oplossen en vervolgens uitfilteren voordat we de versnellingsbak met nieuwe ATF-olie vullen, wordt voorkomen dat vastzittend vuil losweekt door de reinigende werking van nieuwe olie en vervolgens rond gaat zweven in uw automaat om wederom voor problemen te zorgen.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.